'Destino Figueres', la campanya de promoció turística que ha impulsat Renfe amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres, ja està en marxa. A la portada de la pàgina web d'Ocio Renfe (https://ocio.renfe.com/es/descubre-figueres) destaca avui la promoció de la ciutat de Figueres, que s'ha engegat recentment.

En aquest web es poden trobar les combinacions del viatge en tren des de les principals ciutats espanyoles, allotjament a més d'una cinquantena d'hotels i activitats turístiques a fer a la ciutat, com visitar els museus, el centre històric i comercial o el Castell de Sant Ferran.

'Destino Figueres'

La campanya de promoció turística és fruit de l'adhesió per part de la ciutat de Figueres a la Xarxa de Ciutats AVE, una decisió que es va prendre per unanimitat al passat ple de juny.

Segons va dir llavors el regidor de Turisme, Alfons Martínez, «la idea és potenciar molt més les visites turístiques a la ciutat, però també fer-ho en sentit d'eficiència ecològica, tenint en compte que el tren és un mitjà de transport sostenible».

L'adhesió a aquesta xarxa nacional és una de les quinze mesures que l'Ajuntament ha presentat en el Pla Estratègic de Turisme per aquesta temporada i tindrà un cost de 7.000 euros anuals, 3.500 pel que queda d'any.

La xarxa ofereix diversos productes que el govern considera que tindran un important retorn a la ciutat, destaquen: Avexperience (viatge en tren, hotel i experiències en el destí) i Renfe Spain Pass (combinació de diversos bitllets de tren per viatjar per tot l'estat).

Els productes turístics es creen a través de l'agència de la mateixa associació que es desplaçarà a Figueres per treballar amb agents turístics del territori. El regidor, que també serà el representant municipal a l'associació, no dubta que serà «una bona inversió per Figueres que pot revertir de forma important».