06 de juliol de 2020
06.07.2020
L'Empordà
Roses

El port esportiu de Roses repeteix Bandera Blava

La concessió, un any més, del reconeixement internacional confirma la seva qualitat

06.07.2020 | 09:47
Port esportiu de Roses

La vocació marinera i Mediterrània de Roses va més enllà del seu històric port pesquer i les seves paradisíaques platges i cales. També el seu port esportiu aconsegueix l'excel·lència com ho certifica la renovació de la seva Bandera Blava, guardó que valora la seguretat, accessibilitat, sostenibilitat, informació i educació. Un port que dOna servei a 485 embarcacions, de les quals 374 són amarraments fixos i la resta per a embarcacions transeünts. Aquest port té el seu complement en el GEN, Grup d'Esports Nàutics, que organitza i gestiona la gran varietat de disciplines que Roses ofereix als amants de l'esport en la mar; des de la vela o el submarinisme fins a paddle surf.

Al seu port pesquer –els orígens del qual es remunten al port natural existent en l'època dels romans, en el segle III a. C.– Roses suma també un important port esportiu, de referència en la Costa Brava catalana i perfectament integrat en l'espai urbà. Port Roses ha vist confirmada la seva qualitat amb la concessió, un any més, de la Bandera Blava; un reconeixement internacional que compta amb l'aval, entre altres, dels Organismes de Nacions Unides per al Turisme (OMT) i el Medi Ambient (PNUMA).

Els criteris per a la concessió d'aquest distintiu avaluen aspectes relacionats amb la informació i l'educació mediambiental que ofereix la infraestructura portuària (panells informatius sobre les instal·lacions i ecosistemes litorals, organització d'activitats d'educació ambiental al llarg de l'any), amb la gestió ambiental que es desenvolupa (pla d'acció ambiental, adequada gestió de residus...) i, finalment, amb la seguretat i serveis que ofereix: accessibilitat, equips de salvament i primers auxilis, etc.

Aquesta acreditació de Port Roses se suma als certificats de ecogestió i ecoauditoria EMAS i ISO 14001 que el port, juntament amb les platges, cales i passeig Marítim de Roses, ostenten des de fa anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent