El Parlament de Catalunya ha aprovat una moció que insta el govern de la Generalitat a "garantir els professionals necessaris assignats a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de La Jonquera amb l'objectiu d'assegurar l'atenció pediàtrica dels nens de dita zona i poder oferir un servei integral".

Actualment, el Centre d'Atenció Primària (CAP) de La Jonquera disposa d'un servei de pediatria que atén una zona rural conformada per un total de 12 municipis (la Jonquera, Agullana, Biure d'Empordà, Boadella, Cantallops, Capmany, Darnius, Les Escaules, Maçanet de Cabrenys, Pont de Molins, La Vajol i Tapis). En total, el CAP jonquerenc presta servei pediàtric a una població de 1.050 infants amb edats compreses entre els 0 i els 14 anys.

La resolució aprovada en la Comissió de Salut del Parlament dona resposta a les demandes dels municipis integrants de l'ABS de la Jonquera, que reclamen una ràtio de professionals-pacients adequada i acord als estàndards establerts per tal d'assegurar l'atenció pediàtrica de tots els infants de la zona i poder oferir-los un servei integral.