“Comptar amb un al·lergòleg a l'hospital de Figueres beneficiarà la zona de l’Empordà i descongestionarà Girona”. Així s'ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Camino Fernández, durant l'aprovació -per unanimitat- de la proposta de resolució presentada en la Comissió de Salut per a garantir la cobertura del servei en l'especialitat d’al·lergologia a l'Hospital de Figueres.

Fernández ha recordat que l'hospital de Figueres, que és el de referència a l’Empordà, manca d'aquest servei i això obliga els pacients a desplaçar-se entre 40 i 70 quilòmetres per assistir a les visites concertades amb l'especialista a Girona. “Si afegim que un canvi en la consulta programada obliga a una espera de sis mesos de mitjana, és evident que un especialista a Figueres és útil i necessari”.

D'altra banda, el partit liberal també ha aprovat per unanimitat una proposta de resolució reclamant l'augment de professionals per al CAP de La Jonquera a fi de millorar l'atenció pediàtrica. “Durant 6 anys l'àrea del servei de pediatria va comptar amb un pediatre que estava tres dies a la setmana en jornada de 7,5 hores, el 2018 es va passar de dedicar 17,5 hores setmanals a només 10 i el 2019 es va augmentar a 24 hores setmanals”, ha exemplificat Fernández abans de reivindicar la necessitat de reforçar aquest servei que dóna cobertura a 986 nens d'11 municipis rurals (Agullana, Biure d'Empordà , Boadella, Cantallops, Capmany, Darnius, Els Escaules, Maçanet de Cabrenys, Pont de Molins, La Vajol i Tapis).