L'Ajuntament de l'Escala afirma que la temporada d'estiu s'inicia amb totes les platges amb una qualitat de l'aigua excel·lent, segons reflecteixen els resultats periòdics de les primeres analítiques periòdiques que fa l'Agència Catalana de l'Aigua.

L'ACA ha fet públics aquest matí aquests resultats, en què totes les platges de l'Escala en què es fan analítiques periòdiques reflecteixen una qualitat de l'aigua qualificada d'excel·lent.

També ha donat un resultat d'excel·lent la platja del Rec del Molí, en què aquest any s'ha restringit el bany a l'extrem de la platja més proper a la desembocadura del rec, com a mesura de precaució, arrel de l'informe de l'Agència Europea del Medi Ambient, basat en incidències puntuals d'anys anteriors.

L'Ajuntament de l'Escala, el Consorci de la Costa Brava i l'Agència Catalana de l'Aigua continuen treballant conjuntament per revisar el curs del rec del Molí i resoldre quasevol possible focus d'abocament, intentant evitar que es produeixin nous incidents puntuals.