16 de juny de 2020
16.06.2020
L'Empordà
El Port de la Selva

Ports inverteix en la millora d'estructures del Port de la Selva, Roses i Portbou

Els projectes estan pràcticament finalitzats i s'han basat en una millor integració de les instal·lacions a la façana marítima

15.06.2020 | 19:28
El director de Ports, l'alcalde del Port de la Selva i el director de serveis territorials, durant la visita.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha visitat les diferents obres de millora als ports de Roses i el Port de la Selva. Els dos projectes tenen un pressupost de 630.000 euros «per millorar les infraestructures portuàries, potenciar la integració del port amb el territori i donar millor servei als usuaris dels dos ports i a la ciutadania», explica el director de Ports. Les visites també han comptat amb el director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló.

L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha acompanyat els responsables de Ports durant la inspecció a les obres de l'avinguda J.V. Foix del municipi. Una de les característiques del Port de la Selva és que la gran franja de la costa està ocupada pel Port. Tot i que aquestes obres haurien d'haver acabat a finals de maig, tenen un retard a causa de la Covid-19 i estaran a punt a finals d'aquest mes de juny, segons les previsions de la Generalitat.

Reurbanització del front

El projecte de reurbanització del front marítim, dotat finalment de 378.490 euros, ha reordenat l'espai de les terrasses, s'han suprimit barreres arquitectòniques i ha potenciat nous espais per a l'ús ciutadà.

L'arquitecte, Jaume Coll, va idear un espai amb les terrasses en forma de casetes de bany i les separacions entre espais amb murs de pedra típics de les vinyes. El disseny ha comportat una homogeneïtzació del front marítim. Segons el director de Ports, «és un exemple d'integració del Port i el municipi» i destaca una molt bona col·laboració amb l'Ajuntament, la qual cosa ha facilitat que s'hagin obtingut uns «resultats clars».

Un d'aquests punts negociats i acordats entre les dues administracions ha sigut el mobiliari urbà amb mobilitat, uns bancs que delimiten l'espai destinat a l'aparcament i circulació dels vehicles i la zona per a vianants, de manera que depenent de les necessitats, es pot ampliar una zona o una altra.

Cervera també ha destacat la possibilitat que va brindar el Port pel que fa a la nova plaça entre el Moll d'en Ballei i el carrer Illa, «tot i que no estava al projecte inicial, és una mostra de la col·laboració, i ara tenim la primera plaça a raser». Tot i que la creació de la plaça ha comportat la pèrdua de 23 aparcaments, segons Cervera, ja se n'havien creat anteriorment.

El moll de Ribera

A Roses s'ha pavimentat l'esplanada del moll de ribera, ordenant l'espai de les naus comercials, i creant un vial per a vehicles, un itinerari per a vianants i una zona d'aparcament, amb una inversió de 251.305 euros.

Per a Gómez, «hi hem invertit per reordenar i millorar un espai que té diferents usos i donar millor servei als pescadors, als usuaris de les naus comercials i a la ciutadania, integrant millor el Port a la població».

Millora de l'accessibilitat

Joan Pere Gómez ha aprofitat el viatge a l'Alt Empordà per visitar, amb els membres de la junta directiva del Consorci Port de Portbou, les obres acabades de l'accessibilitat al port, amb una inversió de 28.000 euros. Ha estat una obra estratègica que ha ordenat l'espai, per distribuir millor la circulació de vehicles i el pas de vianants.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent