El director general de Ports de la Generalitat de Catalunya, Joan Pere Gómez, ha visitat els ports del Port de la Selva, Roses i Portbou, per veure l'estat de les obres de millora i integració de la infraestructura portuària i la façana marítima.

Des de Ports com s'està gestionant l'actual crisi econòmica?

Vam tenir molt clar que en aquesta crisi hi entràvem tots junts, i en sortirem tots junts. Som de les administracions que més hem estat al costat del sector nàutic esportiu i més ajudes hem creat. Hem rebaixat taxes, cànons i hem alleugerit pagaments. Ens podrem situar al final de la crisi del coronavirus amb unes ajudes directes al sector d'uns tres milions d'euros.

Però si no recapten suficient, com sobreviurà Ports?

On no podria sobreviure l'empresa pública de Catalunya és si els ports esportius, marines o clubs nàutics tanquessin portes.

I les noves inversions?

Doncs en lloc de poder destinar 30 milions d'euros en inversió pública, n'invertim 25, i els 5 restants els dediquem a ajudar els ports perquè aguantin la crisi.

Què prioritzaran, doncs?

Les inversions urgents. El més important ara és salvar el sector i fer aquelles obres urgents que necessiten els ports. Els temes d'integració de port-ciutat, passaran a curt termini, a un segon pla.

De quina manera ha afectat el Gloria?

Tenim un pressupost anual de 13 milions d'euros. Enguany farem unes inversions de 19 milions. Els romanents de tresoreria, de bona gestió, els invertim. És un pulmó financer.

Quina serà la clau per sortir de la crisi?

Per sortir de la crisi necessitem tres vectors. Sortirem amb polítiques keynesianes (inversió de l'estat), d'ajudar al sector directament, i tercer amb polítiques de promoció.

Com pensen promocionar els ports?

Com a espais lliures de Covid. Si vull sortir de la ciutat, on puc anar a gaudir de les vacances? Doncs navegant i estan tranquils.