L'Hospital de Figueres comença a executar, aquest dilluns, la segona fase de les obres per a modernitzar i millorar les instal·lacions del Bloc Quirúrgic. Fins a finals d'agost s'actuarà en els dos quiròfans que queden per reformar i que daten del 1994, dels sis de què consta el bloc. Aquestes obres han de permetre actualitzar-los i fer una redistribució dels espais: reforma integral de l'espai, modernització de les mesures de seguretat i del sistema de climatització, adaptació de la instal·lació a la nova normativa i canvi de l'equipament.

L'estiu passat es va dur a terme la primera fase, que es va centrar en els altres dos quiròfans dels anys noranta, i es preveu que ara l'obra sigui més senzilla i menys costosa pel fet que hi ha serveis que ja estan preinstal·lats. Així, si la primera fase comptava amb un pressupost de 600.000 euros, aquesta segona és de 500.000 euros.

El Bloc Quirúrgic consta de sis sales: dues construïdes al 2011, dues reformades l'estiu passat i aquestes dues que s'adeqüen ara. Tot plegat suposarà una millora tant pel confort dels pacients com per al personal de l'hospital.