05 de juny de 2020
05.06.2020
L'Empordà
Figueres

La Fundació Salut Empordà celebra el Dia Mundial del Medi Ambient repartint ampolles de vidre entre els professionals

En el marc de la campanya Aigua de Figueres, s'han regalat ampolles per promocionar els materials reutilitzables

05.06.2020 | 11:53
Imatge de l'entrega d'ampolles de vidre al professionals

Avui és el Dia Mundial del Medi Ambient, i com cada any, la Fundació Salut Empordà (FSE) ha volgut dur a terme alguna acció per conscienciar els professionals de l'entitat de la necessitat de preservar el medi ambient i de fer canvis en el dia a dia per aconseguir-ho. Enguany, s'ha repartit una ampolla de vidre a cada treballador gràcies a la donació que ha fet Fisersa (l'empresa municipal de serveis de l'Ajuntament de Figueres) en el marc de la campanya Aigua de Figueres, amb l'objectiu de fomentar l'ús de materials reutilitzables i reciclables.

Entre les accions que duu a terme la FSE per ser una entitat verda, seguint amb la campanya per eliminar el consum de plàstic iniciada l'any passat, recentment a la Cafeteria s'ha introduït un nou model de carmanyola d'un sol ús que és de paper cartró reciclat.

Més accions per a la millora ambiental

Durant el 2019 la Fundació Salut Empordà va executar una sèrie de mesures per a reduir els nivells de consum energètic, com són la renovació tecnològica de dos dels quiròfans i la modificació de la climatització en dos més. En la gestió i selecció de residus, va implantar auditories per millorar els diferents processos i va iniciar una campanya per a reduir l'ús del plàstic a la Cafeteria i les màquines expenedores de cafè. A l'ABS l'Escala també es va treballar per reciclar el paper i els plàstics usats a les consultes.

Pel que fa al consum, l'any 2019 la Fundació va assolir un estalvi de MWh del 3,93%, la qual cosa representa una reducció del 28% de tones de CO2 generades per la FSE respecte al 2018. Si mirem el detall, l'any passat el consum elèctric va disminuir en un 2,97% respecte al 2018. Es va baixar el consum de gas en un 2,65% a l'Hospital de Figueres, en un 3,16% a la cuina, i en un 12,69% al Centre Sociosanitari Bernat Jaume. Pel que fa al consum d'aigua, en el darrer any aquest va pujar globalment un 3,62% i per al 2020 s'han planificat accions concretes per a reduir-lo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent