02 de juny de 2020
02.06.2020
L'Empordà
Vilafant

El Parlament insta al Govern a pressupostar l'Institut de Vilafant

Tots els grups han aprovat una proposta de resolució de Ciutadans; l'alcaldessa espera que "la construcció sigui una realitat" ben aviat

02.06.2020 | 18:34
Manifestació a Vilafant per reclamar l'Institut, el juny passat.

La història de l'Institut de Vilafant, pendent de construcció des de fa més d'una dècada, ha viscut un nou episodi amb l'aprovació a la Comissió d'Educació del Parlament de Catalunya d'una proposta de resolució que insta al Govern de la Generalitat a pressupostar el projecte en els comptes del 2020. La proposta, en aquesta ocasió, ha estat presentada pel grup de Ciutadans.

El diputat de Ciutadans (Cs), Héctor Amelló, s'ha mostrat "satisfet per l'aprovació unànime de la Proposta de Resolució" presentada pel partit taronja en la Comissió d'Educació. "Durant el 2017 el departament d'Educació es va comprometre a construir un nou edifici però aquesta és una altra promesa incomplerta i l'institut ha seguit fins ara en barracons i sense data per a construir un edifici", ha lamentat Amelló.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys (PSC), ha rebut l'acord "amb l'esperança que la construcció de l'edifici sigui una realitat. Des de l'Ajuntament fa molts anys que hi estem treballant. En l'anterior mandat, el grup socialista, a través del diputat Rafel Bruguera, també va presentar una proposta en aquest sentit. Tant de bo aquesta vegada sigui la bona, però cal que l'executiu se la faci seva i inclogui la partida pressupostària que permeti redactar el projecte i executar-lo".

La comunitat educativa de l'Institut de Vilafant, que funciona amb barracons, els veïns i l'Ajuntament van protagonitzar una manifestació l'any passat per a reivindicar el projecte, un acte que va incloure la col·locació d'una primera pedra simbòlica en els terrenys que, des de fa temps, el consistori ha posat a disposició d'Educació al costat del pavelló Joel González.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent