L'Associació Comerç Figueres ha promogut uns cartells informatius entre els seus associats amb l'objectiu de comunicar el canvi de normativa a la fase 1 i esvair dubtes als establiments i clients, ja que a partir de dilluns, es podran obrir comerços de menys de 400 metres quadrats sense cita prèvia.

Pel que fa als establiments, recorda que s'eliminen les zones d'autoservei i hi ha d'haver un treballador que entregui el producte, no hi haurà productes de mostra, i s'haurà de desinfectar l'establiment dues vegades al dia, com a mínim, i els emprovadors cada vegada que entri una persona. A més, s'haurà d'informar de l'aforament i mantenir la distància de seguretat dins el local. Això serà feina del comerciant, que a més, haurà d'atendre des del taulell i/o amb les mesures de protecció necessàries.

En l'àmbit de la restauració, només es pot obrir per entregar comandes i servir terrasses, que podran tenir una ocupació màxima del 50% - segons la llicència municipal-, dos metres entre taules i un màxim de 10 persones per taula.