Un document de l'Exèrcit de Terra preveu dues onades més de l'epidèmia de coronavirus i un termini d'un any o un any i mig abans de recuperar la normalitat, tot i que assumeix que cap vacuna oferirà un 100% de protecció ni podrà estar a punt fins a començament del 2021.

Així consta en un informe oficial que ha elaborat la Prefectura dels Sistemes d'Informació, Telecomunicacions i Assistència Tècnica (JCISAT) de l'Exèrcit de Terra, al qual ha tingut accés Europa Press, i que basa les seves prediccions en "fonts obertes".

El document preveu com "més probable" un escenari en el qual el coronavirus no desapareixerà, tot i que la immunitat adquirida de la població, els possibles tractaments que es descobreixin i la futura vacuna faran que els problemes siguin "molt inferiors".

Abans d'arribar a aquest punt contempla dues onades, la primera a final de tardor, després d'un descens del nombre de casos a l'estiu, i la segona a l'hivern; tot i que totes dues amb molta menys intensitat que l'actual gràcies a la immunitat adquirida d'una part de la població.

A parer seu, seria "extremadament important" disposar d'una aplicació de telèfon mòbil capaç de controlar els contactes de les persones infectades per poder fer front amb més garanties i immediatesa les següents onades.