02 de maig de 2020
02.05.2020
L'Empordà
Figueres

Els empordanesos aprofiten el primer dia per sortir a fer esport

La franja horària només afecta els municipis de Figueres, Roses, Castelló d'Empúries i l'Escala

02.05.2020 | 09:30
A primera hora del matí, molta gent ha aprofitat per anar a fer esport

Avui dissabte 2 de maig és el primer dia que està permès sortir al carrer a fer esport o passejades de manera individual, i dins unes franges horàries marcades. Així, doncs, molts empordanesos han aprofitat per sortir ja sigui a còrrer o estirar les cames. A Figueres un dels espais triats, principalment, ha estat el castell de Sant Ferran.

A la resta de Catalunya

Els ciclistes i els corredors han estat els grans protagonistes aquest dissabte al matí a les Gavarres. I és que bona part del massís ha tornat a veure persones amb bicicleta, corrent o simplement caminant pels molts corriols que hi ha. A la Bisbal d'Empordà, des de primera hora el degoteig de ciclistes ha estat constant. Un dels que hi ha anat és l'Ivan, que explica que en tenia moltes ganes i ha aprofitat que part del massís és terme municipal de la Bisbal. Una imatge ben diferent amb la de pobles de menys de 5.000 habitants. La supressió de les franges horàries ha fet que no es veiés cap aglomeració, i els veïns han esponjat les sortides. Així, a la mota de Verges (Baix Empordà) i a la riera de Monells hi havia poca activitat. El primer dia en què s'ha permès als esportistes sortir ha estat marcat pels contrastos entre els pobles de més de 5.000 habitants de l'Empordà, i els petits. I és que les restriccions horàries han omplert els camins dels voltants de municipis com la Bisbal. A primera hora del matí ja eren molts els que sortien a córrer o amb bicicleta, però no ho feien pel centre de la localitat baix-empordanesa, sinó que han aprofitat que una part de les Gavarres és terme municipal de la Bisbal per endinsar-se pels boscos.

Un dels que ha matinat per aprofitar al màxim les hores de desconfinament ha estat l'Ivan. Explica que s'ha trobat molta gent, un fet que era "esperable". "En teníem tots moltes ganes i és lògic que tothom hagi aprofitat", assenyala. L'Ivan explica que li ha fet "il·lusió" trobar-se veïns amb qui habitualment fa coses i que des de l'inici de l'estat d'alarma només veu a través de videoconferències.

A l'altra banda de poble el nombre d'esportistes també ha estat important. La llera del Daró s'ha omplert de corredors i ciclistes que també han sortit aprofitant les mesures de desconfinament. Molts ho celebraven com la Marta i la seva filla Clàudia que han anat caminant i expliquen que molta de gent que es trobaven no l'havien vist mai abans fer esport.

La Marta diu que el fet que s'acumuli tanta gent no li agrada, però creu que a mesura que passin els dies el nombre s'anirà reduint. "Avui hi ha hagut aquesta fal·lera perquè és el primer dia i la gent estava a casa amb ganes de sortir, però suposo que canviarà", assenyalen.

Res a veure amb els pobles

La imatge contrària s'ha vist en els pobles de la plana de l'Empordà que no arriben als 5.000 habitants, i per tant no tenen cap restricció horària. A les onze del matí a Verges (Baix Empordà) la situació era de calma absoluta i amb prou feines hi havia veïns passejant per la mota, la zona on s'hi sol anar a fer esport.

En Lluís i la Maite s'hi han animat, i reconeixen que "va molt bé" que no tinguin franges. "Quan hem tingut la casa endreçada i hem estat a punt hem sortit", expliquen. Els dos reconeixen que el bon dia que ha fet "anima molt més a passejar" i expliquen que després de tants dies tancats "era imprescindible poder sortir a fer una volta".

On tampoc hi havia aglomeracions ha estat a Monells, un poble que rep ciclistes de localitats veïnes i on hi ha moltes segones residències. La Bruna ha sortit a fer un vol amb els seus dos fills, en Cesc i la Rita i explica que estan "molt tranquils" perquè no tenir restriccions els permet escollir en funció del temps o de la quantitat de gent que hi hagi al carrer quan sortir.

A més, assenyala que Monells és molt petit i, malgrat que alguns propietaris de segones residències s'han quedat al poble a passar el confinament, no hi ha gaires veïns voltant. "Com a molt et trobes una o dos persones", explica. A més, Monells pertany a Cruïlles i Sant Sadurní de l'Heura, i ocupa una extensió de terreny molt important ja que el terme municipal s'estén per les Gavarres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent