24 de abril de 2020
24.04.2020
L'Empordà
Educació

Els estudiants passaran de curs sense tenir en compte el nombre de suspensos

Els centres podran flexibilitzar els criteris d'avaluació, promoció i titulació sense comptar les matèries que els queden pendents

24.04.2020 | 16:43
Els estudiants passaran de curs sense tenir en compte el nombre de suspensos

Els estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat i de Formació Professional podran promocionar i titular aquest curs, de manera excepcional, sense tenir en compte el nombre d'assignatures suspeses, tal com confirma una ordre del Ministeri d'Educació i Formació Professional que s'ha publicat aquest divendres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

L'ordre, que recull l'acord que van assolir el ministeri que dirigeix Isabel Celaá i les comunitats autònomes en la Conferència Sectorial d'Educació del 15 d'abril, estableix que repetir curs ha de ser "molt excepcional" per evitar que la pandèmia, que ha provocat la suspensió les classes presencials des del 16 de març, pugui perjudicar els alumnes que han hagut de seguir l'ensenyament a distància.

En aquest sentit, l'ordre ministerial que signa Celaá, que entra en vigor aquest dissabte, permet a les comunitats autònomes competents "flexibilitzar" els criteris d'avaluació, promoció i titulació "sense tenir en compte limitacions que afectin el nombre d'àrees pendents".

Fonts del Ministeri d'Educació han precisat a Europa Press que aquesta ordre "no modifica l'ordenament jurídic vigent" i pretén fomentar una avaluació "de manera global" davant les circumstàncies "extraordinàries" d'aquest final de curs, amb més de vuit milions d'estudiants d'ensenyaments no universitaris que han hagut de seguir les classes a distància confinats a casa.

El Ministeri d'Educació admet que cinc comunitats (Andalusia, Castella i Lleó, País Basc, Madrid i Múrcia) han mostrat "disconformitat" amb l'acord. En el cas del País Basc, perquè considera que enveix les seves competències i les quatre restants, que governen el Partit Popular i Ciutadans, reclamen a Celaá que fixi un criteri comú a tot Espanya per promocionar i titular aquest curs.

Algunes d'aquestes comunitats han demant que el Ministeri d'Educació precisi el nombre mínim de suspensos amb els quals un estudiant pot passar de curs o aconseguir el títol aquest any. No obstant això, la ministra Celaá va assegurar la setmana passada en una entrevista a Europa Press que aquesta decisió no li corresponia perquè ho estableix la Lomce.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent