24 de abril de 2020
24.04.2020
L'Empordà
Emergència per coronavirus

Els afectats per la Covid han de fer una gestió més curosa dels residus

Hospitals i residències han canviat la gestió d'aquets residus pel gran volum generat

24.04.2020 | 12:34
Les escombraries dels postitius, dins de tres bosses de plàstic ben tancades

Els residus derivats de les persones que han donat positiu per coronavirus són considerats residus del grup III, és a dir, amb risc biològic. Habitualment, aquests residus es troben als centres sanitaris, i aquests en fan una gestió específica, a través d'uns contenidors que recull un gestor autoritzat.Ara, però, el gran volum de deixalles i la dispersió en domicilis particulars ha fet que s'hagi hagut de modificar temporalment la via de tractament.

D'una banda, en l'àmbit domèstic, els residus del pacient s'han de posar tots junts dins d'una bossa de plàstic que hi ha d'haver a l'habitació del confinat. Aquesta bossa, tancada hermèticament, ha d'anar dins d'una segona bossa de plàstic, on va, a la vegada, el material i els residus utilitzats pel cuidador. Aquesta, amb la primera l seu interior, es posa finalment dins d'una tercera bossa amb la resta de residus de la llar. Aquesta tercera bossa s'haurà de dipositar al contenidor de la fracció resta –color gris–. Tot i que el personal que treballa en la recollida van ben protegits, amb guants i mascaretes, s'ha d'evitar qualsevol risc de contagi.

Pel que fa als centres sanitaris, el Real Decret que ha modificat la gestió, permet que aquests residus se separin amb dues bosses de galga, més gruixudes de l'habitual, i tancades hermèticament. Aquestes es col·loquen dins d'una capsa de cartró, amb etiqueta del grup III, i les recull el gestor autoritzat per tractar-los específicament. A les residències, però, els residus es tracten com a grup II, i poden ser gestionats amb una triple bossa al contenidor gris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent