Les intenses pluges de les últimes hores han provocat que es registrin cabals elevats a la zona del Baix Ter i també a l'Alt Empordà i afecten nombroses carreteres i guals on no es pot circular en trams del Manol, la Muga, el Fluvià i rieres. Al Port de la Selva s'ha inundat l'aparcament dels Horts i ha calgut tallar la carretera de Cadaqués. Les afectacions viàries en diferents graus de rellevància apareixen a la xarxa secundària en punts habituals quan hi ha aiguats, com és el cas de Peralada, Cabanes, Vilamalla, Vilafant, Arenys d'Empordà i Vilatenim, entre altres municipis.

Segons l'última actualització del Servei Català de Trànsit, a tot Girona hi ha 18 trams amb afectacions. Les vies de l'Alt Empordà que han quedat afectades són:

  • N-260, tallada a Llançà per inundacions
  • N-260, tallada a Portbou per obstacles a la via
  • GIV-6226 tallada a Garrigàs (des de l'enllaç amb N-II) per inundacions
  • GIP-5129 tallada entre Vilafant i Borrassà per inundacions
  • GIP-6021 tallada a Peralada per inundacions
  • GIV-6322, circulació amb precaució per inundacions entre l'Escala i Albons
  • GIV-6219 circulació amb precaució per inundacions des de la C-31 fins a Vilamalla

En l'àmbit general de Catalunya, el telèfon 112 d'emergències ha rebut en aquest episodi 1.330 trucades, concentrades majoritàriament a l'àrea metropolitana. El 36% han arribat des del Barcelonès; el 21,5% del Baix Llobregat; el 14,4% des del Vallès Occidental, i el 6% des del Maresme. Entre les carreteres tallades per esllavissades i inundacions destaca la C-31 a Ullà i la C-35 a Fogars de la Selva. Pel que fa als rius, s'ha superat el llindar d'alerta o de perill de l'Onyar, el Llobregat, el Daró la Tordera i la riera del Carme.

Entre d'altres, la BV-2041 està tallada per esllavissades a Gavà, el mateix que la BV-2425 a Gelida i la GI-542 a Osor. Per inundacions ho estan la C-31 a Ullà, la C-35 a Fogars de la Selva i la GI-653 a Serra de Daró.

Pel que fa a les trucades al 112, Barcelona acumula 328 avisos. La resta han arribat des de ciutats de l'àmbit metropolità com Castelldefels (55), Sant Cugat del Vallès (45), l'Hospitalet de Llobregat (35), Gavà (32), Sitges (28), Badalona i Sabadell (27).

Protecció Civil demana prudència als rius, especialment al Baix Ter. S'ha superat el llindar de perill a l'Onyar, a Girona, i al Daró, a la Bisbal de l'Empordà. També s'ha passat el d'alerta al Llobregat, a Sant Vicenç dels Horts; a la Tordera, i a la riera del Carme, a la Pobla de Claramunt.