El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha requerit als ajuntaments de la comarca una síntesi de totes les accions de voluntariat que s'han impulsat als respectius municipis i les principals necessitats en què es troben o es podria generar durant les setmanes vinents. Amb aquestes dades, l'àrea de Benestar Social pot resoldre de manera directa les mancances amb les quals es troben els seus usuaris i dimensionar millor les necessitats socials a cada municipi per tal de donar resposta a les necessitats de la població més vulnerable davant l'emergència creada per la Covid-19.

Aquest mapa de voluntariat comarcal posa en relleu la mobilització de tots i cadascun dels consistoris i els seus habitants. Així doncs, la gran majoria dels ajuntaments coordinen un servei de compra a domicili per a la gent gran a través de voluntaris o han facilitat que els comerços prestin aquest servei. Prèviament, aquests municipis van llistar tots els seus habitants vulnerables, sobretot gent gran que viu sola o que els seus familiars no estan al poble i per tant tenen dificultats per prestar-los atenció.

També són nombrosos els voluntaris que estan elaborant mascaretes de roba o fins i tot protectors facials amb impressores 3D que en, en el cas de les mascaretes, es fan arribar a tota aquella ciutadania vulnerable en primera instància.

La principal necessitat que han manifestat els municipis és la falta de mascaretes homologades, motiu per al qual el Consell Comarcal està buscant i coordinant la recepció de material d'equips de protecció individual que proporcionen altres ens.

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Sònia Martínez, segueix en contacte directe amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca amb l'objectiu de donar tot el suport possible.