A partir de demà dimecres, 15 d'abril, els 900 professionals de la Fundació Salut Empordà (FSE) disposaran d'un servei de suport psicològic. Aquest programa de gestió emocional s'ha pogut posar en marxa gràcies a la incorporació d'una professional i a la col·laboració desinteressada de la Xarxa de Salut Mental. Comptarà amb tres psicòlogues que oferiran diferents modalitats d'acompanyament als treballadors de la FSE.

L'atenció estarà centrada en aquests aspectes: Intervencions grupals per equips (Debriefing Talk Clinic), que són sessions curtes en el lloc de treball d'un quart d'hora de durada amb l'objectiu de treballar dificultats i preocupacions, revisar què s'està fent, què funciona i què es pot millorar. Suport individual i/o grupal, en funció de la demanda i

suport als professionals en dos àmbits: tècniques comunicatives en situacions de crisi i acompanyament emocional als familiars que vénen a acomiadar-se del pacient.

Inicialment es preveu que aquest programa vagi del 15 d'abril al 15 de juny, però es contempla l'opció de prorrogar-lo si és necessari.

Es finançarà gràcies a les donacions econòmiques que la Fundació Salut Empordà ha rebut a través de la pàgina web www.contraelcoronavirus.org/fundaciosalutempordà i que a dia d'avui ascendeixen a 32.062 euros.

Aquest suport psicològic és un dels serveis que ofereix la nova consulta mèdica de coronavirus que s'ha posat en marxa per als professionals, i que depèn directament de la Unitat de Salut Laboral. Aquesta consulta s'encarrega de fer el seguiment dels treballadors positius per Covid-19 i ara també assumirà la coordinació del programa de gestió emocional.