01 de abril de 2020
01.04.2020
L'Empordà
Emergència per coronavirus

La Fundació Salut Empordà suma 13 positius més de coronavirus i una defunció en l'últim dia

Han començat a traslladar pacients lleus pel coronavirus a la Clínica Santa Creu

01.04.2020 | 16:36
El servei d'Urgències de l'Hospital de Figueres

La Fundació Salut Empordà ha confirmat, aquest dimecres 1 d'abril, 103 casos positius de coronavirus, 13 més que ahir. Els professionals sanitaris que tenen el virus són 27, 3 més que ahir. Durant aquesta jornada el centre sanitari ha donar un total de 7 noves altes a pacients, una xifra que suma un total de 21 persones recuperades des de l'inici de la pandèmia.

A més, el centre destaca que avui s'ha produït 1 defunció, amb un total acumulat de 4.

Aquestes dades corresponen als centres que gestiona la Fundació Salut Empordà: l'Hospital de Figueres, l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala i el Centre Sociosanitari Bernat Jaume.

L'Hospital de Figueres comença a traslladar pacients lleus pel coronavirus a la Clínica Santa Creu


En un comunicat, l'Hospital de Figueres informa que ha començat a traslladar pacients de COVID-19 a la Clínica Santa Creu, situada a la capital de l'Alt Empordà, gràcies a un acord de col·laboració entre els dos centres per a l'abordatge conjunt de la crisi del coronavirus a la comarca seguint les directrius fixades pel Servei Català de la Salut. Es tracta dels malalts altables, és a dir els que es troben en la fase final del procés de tractament o bé que per motius terapèutics tindran dificultats si s'estan a casa seva.

La Clínica Santa Creu facilita 29 llits que s'incorporen als de l'Hospital de Figueres donant continuïtat a les plantes del centre. Així aquests pacients estaran sota la supervisió i seguiment dels professionals de la Fundació Salut Empordà (FSE) i de l'equip sanitari de la Santa Creu. I gràcies al reforç que s'ha fet dels sistemes informàtics de la Clínica, també es garanteix l'accés a la història compartida d'aquests malalts. Pel que fa a la part logística de l'estada d'aquest pacients, com són l'alimentació o la medicació, anirà a càrrec de la FSE.

El fet que l'Hospital de Figueres i el Centre Sociosanitari Bernat Jaume encara disposin de llits lliures permet fer una incorporació progressiva dels recursos de la Clínica Santa Creu, de manera que el dispositiu estarà a punt quan es produeixi el pic de la demanda per pacients contagiats de coronavirus a l'Alt Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent