30 de març de 2020
30.03.2020
L'Empordà
Figueres

L'Ajuntament de Figueres rep 1500 mascaretes del Dipsalut

Es repartiran entre els treballadors dels Serveis Socials, Guàrdia Urbana i serveis essencials

30.03.2020 | 18:16
L'Ajuntament de Figueres rep 1500 mascaretes del Dipsalut

L'Ajuntament de Figueres ha rebut un total de 1.460 mascaretes del Dipsalut. D'aquestes, 1000 són de roba i les 460 restant, F-FP2.  Les mascaretes es repartiran entre els treballadors i treballadores de Serveis Socials, la Guàrdia Urbana i els serveis essencials.

D'altra banda, la seixantena de cosidores voluntàries de Figueres ja han acabat de confeccionar 1.500 mascaretes de roba. A banda de confeccionar aquestes mascaretes, les voluntàries n'estan confeccionant per a Dipsalut.

Dipsalut lliura més de 30.000 mascaretes per al personal de serveis essencials als municipis

L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha comprat més de 30.000 mascaretes de seguretat reutilitzables, confeccionades amb teixit antivíric homologat. Les està enviant als ajuntaments de la demarcació i als serveis socials comarcals per tal de pal·liar la manca de material de protecció per a professionals d'atenció directa. Bona part d'elles, unes 20.000, les han fet voluntaris de Mascaretes Solidàries Girona, coordinats per l'Escola de disseny de moda Qcostura i l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) de Girona i les 10.000 restants per tallers especialitzats. Estan fetes del material d'un fabricant de roba tècnica per a quiròfans i sales blanques.
La primera entrega del material sanitari es va fer divendres passat. Dipsalut ha lliurat 12.000 mascaretes als serveis socials de consorcis, consells comarcals i ajuntaments de la demarcació. Serviran per protegir treballadors socials, d'atenció domiciliària, de residències i geriàtrics i altre personal de primera línia d'atenció.

La resta de mascaretes es distribuirà en el decurs d'aquesta setmana, entre els ajuntaments gironins. Seran per a policies locals, serveis de neteja viària, brigades i altres professionals municipals dels serveis essencials. Es porten a cada municipi perquè se'n pugui fer ús al més aviat possible.

L'Organisme està treballant en una nova compra d'altres materials també necessaris, com guants, vestits de protecció i pantalles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent