El govern de Figueres valora positivament el Decret aprovat pel Govern de la Generalitat aprovat de concertació territorial, que reforça el paper i el lideratge de les administracions locals per al desenvolupament socioeconòmic del territori i el desplegament de les polítiques d'ocupació, permetent la seva adaptació a cada entorn territorial per fer-les més efectives.

L'àmbit de planificació de referència és la comarca, tot i que també podran concertar polítiques pròpies les ciutats de més de 50.000 habitants i els territoris amb una realitat econòmica i ocupacional diferenciada.

A l'Alt Empordà ja fa temps que s'està treballant en aquesta direcció de forma conjunta les diferents administracions locals del territori i hi ha pràcticament enllestida l'estratègia territorial de desenvolupament econòmic i ocupació que ens ha de permetre implementar la concertació territorial.

La concertació territorial, diuen des de l'Ajuntametn, serà "una eina molt útil" perquè des del consistori i la resta d'administracions locals del territori es pugui donar una "resposta efectiva als reptes socioeconòmics que s'han d'afrontar", diu el govern al seu comunicat.

El regidor d'Empresa i Ocupació i Formació i Indústria, Jesús Quiroga, explica que "des de l'Ajuntament entenem que serà un gran instrument per impulsar l'economia municipal i comarcal en el moment que sortim de l'emergència sanitària. Aquests dies ja estem treballant de forma coordinada amb les diferents promocions econòmiques de la comarca per impulsar els diferents sectors econòmics al post coronavirus".