La Fundació Amancio Ortega ha fet volar dos avions amb destinació als Estats Units i Canadà per repatriar els 600 alumnes que ha becat perquè realitzin aquest curs escolar en aquests països. Davant l'epidèmia de coronavirus , les creixents restriccions de vols, i vist que ja han donat el curs per acabat, la fundació, en diàleg amb les autoritats espanyoles, nord-americans i canadencs, ha considerat que el més adequat era que els escolars tornessin a Espanya.

L'entitat ha estat fent gestions per reagrupar a tots els joves al voltant de Dallas i a Toronto i els està traslladant a Espanya, en dos vols operats per una aerolínia comercial espanyola. Dos joves altempordaneses, l'Aina McIntosh, Aina McIntoshque estudiava a l'Institut Ramon Muntaner de Figueres, i Anna Serra, de Ventalló i que estudiava a Les Alzines de Girona, estaven formant part d'aquest programa. McIntosh era als EUA, i Serra, a Canadà, i totes dues estan emprenent el seu viatge de tornada des dels respectius aeroports de Dallas i Toronto.

Una vegada arribin a Madrid, els estudiants seran repartits entre 12 autobusos que els portaran a les seves provínices, o amb altres avions. Una de les famílies de les joves altempordaneses agraeix la gestió dels responsables del programa de les beques FAO, que han resolt la situació d'una forma ràpida i molt controlada.

Les beques Amacio Ortega

La Fundació beca cada any a 600 escolars --100 de centres de Galícia i 500 de la resta d'Espanya-- perquè realitzin l'equivalent a primer de Batxillerat a Estats Units i Canadà.

La beca cobreix el viatge, taxes d'escolarització i matrícula en un institut públic, allotjament i manutenció en una família d'acollida, assegurança mèdica i d'accidents, convalidació de l'any acadèmic i suport durant els deu mesos d'estada.