Figueres ha habilitat preventivament el pavelló Rafel Mora perquè s'hi puguin confinar persones vulnerables o sensesostre mentre duri l'estat d'alarma per la covid-19. En aquest espai hi haurà vint llits i un equip format per educadors i integradors socials que atendrà durant les 24 hores aquells qui s'hi confinin.

La decisió d'habilitar el pavelló -que s'obrirà quan hi hagi demanda- s'ha pres perquè els pisos socials, les places d'una pensió i el centre Rosa Ymbert estan quasi plens. Quan una persona entri al pavelló se li donarà roba neta i un pack de primera necessitat. "La voluntat és garantir que totes les persones, també les més vulnerables, estiguin confinades i no surtin al carrer", diu el regidor de Serveis Socials, Jesús Quiroga.

L'Ajuntament de Figueres ha habilitat preventivament el pavelló Rafel Mora perquè les persones vulnerables i sense llar es puguin confinar durant l'estat d'alarma pel coronavirus. En total s'han habilitat vint places. L'espai comptarà amb un equip d'atenció format per un coordinador, dos educadors socials i tres integradors que donarà servei les 24 hores.

Aquesta mesura es pren perquè s'ha de garantir el confinament a tothom i perquè la gent vulnerable i sense llar no es mogui. Actualment, a la ciutat ja hi ha cinc pisos socials plens, quinze places ocupades en una pensió i sis més que s'han habilitat al centre Rosa Ymbert.

El pavelló Rafel Mora s'ha habilitat preventivament i s'obrirà quan hi hagi demanda. Quan una persona hi entri per confinar-se, se li oferirà un pack de primera necessitat i se li donarà roba neta. Al pavelló, disposaran d'una dutxa, d'un llit i se'ls garanteixen tant els àpats com l'atenció professional.

L'operatiu, que està coordinat entre la Guàrdia Urbana de Figueres i els Serveis Socials i d'Esports, compta amb la col·laboració de Creu Roja i Càritas. "La voluntat és garantir que totes les persones i també les més vulnerables estiguin confinades i no surtin al carrer; habilitant el pavelló ens preparem preventivament per poder-les acollir quan calgui", explica el regidor de Serveis Socials, Jesús Quiroga.