Els alcaldes i alcaldesses de l'Alt Empordà van començar a fer-se sentir per les xarxes socials ahir, diumenge 22 de març, per sumar-se a la campanya de suport al president de la Generalitat, Quim Torra. Aquesta mobilització per xarxes té l'objectiu d'expressar l'agraïment per la tasca del president en la gestió de l'estat d'emergència pel coronavirus. A banda d'això, amb aquesta crida, els batlles es posen "a disposició" de Torra per la reiterada petició de confinament total, i alguns d'ells aposten per tancar el municipi si l'Estat continua sense clausurar Catalunya.

La campanya ha estat impulsada per l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, també president de l'Associació de Municipis per la Independència. "Es tracta de fer saber al president de la Generalitat i del govern de Catalunya que ens té al costat i que molts alcaldes i alcaldesses del país compartim la necessitat de prendre mesures més dràstiques per minimitzar els efectes del Covid-19", explica Cervera.

La campanya s'ha seguit a través de Twitter, Instagram i Facebook, i molts alcaldes i alcaldesses de diferents municipis han respost al fil iniciat per Cervera. De l'Alt Empordà, alguns dels que s'han pronunciat han estat:

Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres:

Sònia Martínez, de La Jonquera:

Pia Seriñana, de Cadaqués:

Júlia Gil, d'Avinyonet de Puigventós:

Mon Bonaterra, de Vilamaniscle:

Ferran Roquer, de Borrassà: