L'Ajuntament de Figueres ha fet una crida a la ciutadania per demanar material higiènic sanitari pels pacients i professionals que treballen durant aquest estat d'alarma pel coronavirus. En concret, el consistori necessita mascaretes, guants, ulleres protectores i vestits d'un sol ús per tal de fer front a les necessitats que tenen les residències, l'Asil de gent gran, i als serveis socials i sanitaris.

Responent a aquesta crida, alguns col·lectius ja s'han mobilitzat per fer donacions. Aquest seria el cas de l'Institut Alexandre Deulofeu, que va fer entrega de 70 mascaretes, que es van fer arribar a la residència Els Arcs.

Altres empreses com El Graner, un obrdor d'embotits de Vilafant, ha fet donacions directament a l'Hospital de Figueres. En el seu cas, van fer entrega d'un paquet de 1.000 mascaretes pel personal sanitari i els pacients.

A les dependències municipals

A través de les xarxes socials, el consistori figuerenc informa que totes les empreses o establiments que disposin d'aquests materials i vulguin donar-los, ho poden fer portar-los als edificis municipals de la Plaça de l'Ajuntament número 12 o a l'Avinguda Salvador Dalí 107, des de les vuit del matí fins a les tres de la tarda.