El sector de la Farmàcia té el paper fonamental de garantir les prestacions mentre duri l’emergència sanitària i els confinaments domiciliaris. «Estem desbordats de feina però sense alarmismes, anem treballant i, de moment, es van garantint els subministraments dels laboratoris, els medicaments estan assegurats», explica Núria Cullell, propietària de la Farmàcia Cullell de la plaça de l’Ajuntament de Figueres.

Des del Col·legi de Farmacèutics estan en contacte permanent amb les autoritats sanitàries per anar assimilant el dia a dia en aquesta situació extraordinària, «per primera vegada la humanitat intenta aturar una pandèmia», senyala la Presidenta del Col·legi a les comarques gironines, Rosa Núria Alexandre. La importància radica en no saturar el sistema sanitari i per això les farmàcies han de garantir l’assistència. «Si alguna ha de tancar, des del Col·legi suplirem el servei», indica la Presidenta.

Al carrer Ample de la capital altempordanesa, la farmacèutica Marta Genís expressa el volum de feina d’aquests dies però veu que «és normal que la gent vulgui comprar alcohol i mascaretes» i, afegeix que «no hi ha cap problema amb els proveïdors, és que hi ha moltíssima demanda».

Genís explica quines són les mesures preventives que han aplicat els professionals del seu sector per evitar el contagi per coronavirus: «Hem establert uns torns de feina i ens repartim l’atenció al públic per garantir el servei i vetllar per la nostra salut. Ens emportem la roba cada dia a casa, netegem molt el taulell i les nostres mans». També s’han pres amb seriositat evitar les aglomeracions de persones a l’establiment i fer entendre als clients que és obligatori guardar una distància de seguretat.

Netejar i desinfectar freqüentment les zones d’atenció, especialment quan se sospita que s’ha servit a una persona que podria estar infectada, és una altra de les normes que les farmàcies no passen per alt.