Les presons catalanes tenen 117 presos en aïllament preventiu pel coronavirus i hi ha un cas confirmat d'un reclús, ha informat la Conselleria de Justícia aquest dimecres.

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, i el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, han agraït aquest dimecres al personal de presons que segueixin prestant el seu "servei essencial" durant les restriccions imposades per la pandèmia de Covid-19.

En una carta als treballadors de presons i dels centres educatius de justícia juvenil a Catalunya, han ressaltat que el "moment d'enorme dificultat" ha obligat a prendre mesures que han qualificat de doloroses i sense precedents.

"Mereixes tot el reconeixement de la ciutadania. El país ha d'estar orgullós de tu", diu la carta, que considera que el treball dels funcionaris de presons és essencial com el la policia i els sanitaris.

L'escrit acaba amb l'agraïment als empleats per la "demostració de compromís amb les polítiques de seguretat, reinserció social i defensa dels Drets Humans".

DISTRIBUCIÓ DE MASCARETES

La Conselleria ha explicat en un comunicat que aquest dimecres completarà la distribució de mascaretes en tots els equipaments.

El personal de presons treballa amb mascaretes quirúrgiques "per protegir-se del contacte directe amb interns" als centres.