L'Ajuntament de Ventalló ha acordat instal·lar un parc de plaques fotovoltaiques al sector que ocupa la llar d'infants Pescallunes, de titularitat municipal, que es troba situada a darrere del pavelló municipal. L'alcaldessa de Ventalló, Remei Costa, explica que l'hivern vinent duran a terme aquest projecte municipal, relacionat amb el Consell Comarcal altempordanès. Remei Costa argumenta quin és el problema de què disposen: «S'ha d'instal·lar en edificis on no hi hagi acumuladors d'energia d'aquest tipus i, per aquesta raó, hem pensat en la llar d'infants».

La nova llar d'infants Pescallunes de Ventalló va rebre la concessió del servei per part de la Generalitat l'any passat, amb un pressupost de prop d'uns 119.000 euros.

L'alcaldessa del poble destaca el bon paper que ha tingut aquest servei per al municipi, amb l'objectiu de donar més vida entre els col·lectius que resideixen al terme municipal ventallonenc.

La conversió fotovoltaica, segons els experts en la matèria, es basa en l'efecte fotoelèctric, és a dir, la transformació directa de l'energia lumínica que prové del sol en energia elèctrica.

Quan un determinat material és il·luminat amb la part visible de l'espectre solar, part dels electrons que configuren els seus àtoms absorbeixen l'energia dels fotons de la llum, alliberant-se, d'aquesta manera, de les forces que els lliguen al nucli i adquirint, en conseqüència, llibertat de moviment.

Aquest espai que ha deixat l'electró tendeix a atraure qualsevol altre electró que estigui lliure. Per tal de convertir aquest moviment d'electrons en corrent elèctric és necessari dirigir el moviment dels electrons tot creant un camp elèctric en el si del material.