Els centres de salut de l'Alt Empordà fan una crida a la població per demanar prudència davant de l'estafa de falsos sanitaris. Des de fa uns dies, alguns centres com ara el cap de Bàscara o els diferents centres d'Albera Salut, a l'entorn de Peralada exhibeixe, físicament i a través de les xarxes socials, missatges d'advertència sobre aquest tema.

Pel que sembla, aprofitant l'alarma provocada pel coronavirus, alguns individus toquen la porta de cases particulars de gent gran vestits amb bata blanca i demanen entrar a l'habitatge per fer unes presumptes proves del virus. En acabar la suposada visita mèdica, demanen que se'ls pagui l'assistència o, amb la confiança establerta amb els ciutadans, aprofiten per robar.

El personal de salut recorda que cap sanitari fa visites a domicili sense previ avís. Per altra banda, els Mossos recomanen estar alerta d'aquests individus, no obrir la porta a desconeguts i que, davant de qualsevol sospita, es truqui als Mossos d'Esquadra al telèfon 112, a la policia local o a familiars propers.

Altres mesures sanitàries

Atesa la situació actual, els centres sanitaris estan vivint una situació de col·lapse generalitzat. Per aquest motiu, s'ha decidit que els centres de salut prioritzaran l'atenció a persones amb un problema de salut que no sigui ajornable.

Tanmateix, aquest fet també pot comportar l'anul·lació d'algunes visites o proves, que es tornaran a programar el més aviat possible.

Pel que fa a l'atenció presencial, alguns centres de salut demanen fer les gestions a un metre de distància del taulell.

Les farmàcies també prenen precaucions

Altres negocis de l'Alt Empordà en què es disposa de treballadors que han d'exercir la seva tasca de cara al públic, com ara les farmàcies, també han decidit usar algunes mesures preventives. Una farmàcia de Figueres, per exemple, especifica les seves pròpies pautes:

  • L'atenció es fa en torns d'un a un
  • L'espera al torn es fa a fora de l'establiment
  • Mantenir una distància prudencial al mostrador