El passat dijous 12 de març es va formalitzar l'adhesió d'Alternativa per Llançà, candidatura independent d'aquest municipi, a Tots x l'Empordà, projecte nascut a les darreres eleccions locals amb voluntat d'aglutinar el major nombre possible de candidatures independents de l'Empordà.

Han participat a l'acte de signatura de l'acord per part d'Alternativa per Llançà el seu regidor Claudio Grande i, per part de Tots x l'Empordà, el seu gerent, Xavier Dilmé, acompanyats de diferents regidors independents de l'Alt Empordà.

Claudio Grande ha destacat l'espai de trobada que suposa aquesta coalició i el fet que cadascú, al seu municipi, conserva l'autonomia total a l'hora de prendre les seves pròpies decisions: "Nosaltres som 100% independents i ho continuarem sent sempre, no hi renunciarem mai. TxE ens permet resguardar la nostra sobirania i ens ofereix un assessorament que millorarà la nostra manera de treballar a l'Ajuntament, en favor sempre dels nostres veïns". En aquest sentit, ha animat a la resta de candidatures independents de la comarca a seguir el seu exemple i sumar esforços.

En aquest mateix sentit, Xavier Dilmé ha volgut recordar que Tots x l'Empordà garanteix a tots els seus membres, per sobre de tot, plena sobirania en els seus respectius municipis i ha recordat també la filosofia de TxE, "estrictament municipalista i que pretén donar veu a les institucions supramunicipals als col·lectius independents que sovint no s'hi veuen representats". Dilmé ha destacat també que és la tercera incorporació d'un grup municipal de l'Alt Empordà al projecte en pocs mesos, "un fet que ens encoratja a continuar el nostre creixement perquè tothom entén positivament el projecte".

Amb aquesta incorporació, Tots x l'Empordà és present a 15 municipis, 12 del Baix i 3 de l'Alt; té representació a 13 ajuntaments (amb 4 alcaldies), al Consell Comarcal del Baix Empordà (amb 4 consellers) i a la Diputació de Girona (amb 1 diputat).