Els regidors d'ERC a l'Ajuntament de la Jonquera, Jaume Ricart i Marta Colell, havien estat citats avui a declarar als Jutjats de Figueres com a investigats per desordres públics al tall de l'AP-7 els dies 18 i 19 d'octubre de 2019.

Una trentena de persones han respòs a la crida que havia fet ERC per acompanyar els regidors a la porta dels Jutjats, entre els quals s'hi trobaven l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, i alcaldes del partit a la comarca, com Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres, o Salvi Güell, alcalde de Castelló d'Empúries.

La defensa dels investigats ha explicat que s'han acollit al dret de no declarar. «Acabem de conèixer l'expedient i volem tenir el temps suficient per estudiar-lo i definir la línia de defensa», ha declarat l'advocat Joan Ferrer.

El president de la Federació de Girona d'ERC, Pau Presas ha denunciat que «és un cas més d'aquesta persecució política des de tot el sistema judicial». En aquest cas, Presas senyala que es tracta de «regidors acusats per les seves idees polítiques i per manifestar-se de forma pacífica en defensa de les seves idees».

Des del partit refermen el suport «a totes les persones que puguin patir alguna forma de repressió, i seguirem estant al seu costa» i fan una crida a continuar amb les aportacions a la caixa de solidaritat, ja que «ha de servir per ajudar i acompanyar a les persones que degut a aquesta repressió de l'Estat espanyol puguin veure's afectades», diu Presas.