Els ajuntaments altempordanesos han començat a prendre mesures de protecció per prevenir possibles infectats de Coronavirus. Tot al·legant una qüestió de "seguretat ciutadana", i tenint en compte les indicacions dels departaments de la Generalitat de Catalunya, al llarg de les últimes hores els consistoris van fent públiques totes les activitats programades a les agendes municipals que es cancel·len o s'ajornen.

Els primers en pronunciar-se han estat els ajuntaments de Castelló d'Empúries i Roses.

Castelló suspèn el mercat d'Empuriabrava i ajorna l'homenatge a la vellesa

Per una banda, Castelló d'Empúries ha elaborat un document amb les mesures preventives de contenció a aplicar a la població que entren en vigor a partir d'aquest dijous 12 de març fins el 27 de març, prorrogables segons indicacions del Govern.

Les mesures que adopten són les següents:

  • Reduir l'afluència de públic a tots els edificis i dependències municipals; suspensió o ajornament d'activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin aforament superior a mil persones; en cas d'activitats de menys de mil persones, es podran dur a terme només si s'ocupa un terç de l'aforament autoritzat.
  • Els esdeveniments esportius s'hauran de celebrar a porta tancada.

A efectes pràctics, aquestes mesures afectaran les següents activitats i equipaments municipals:

-Suspenció del Mercat Municipal d'Empuriabrava

-Ajornament del 75è Homentage a la vellesa fins a poder definir una nova data.

-Suspensió de les activitas i cursos organitzats per l'ajuntament dirigides a la gent gran, infants o col·lectius vulnerables

-Tancament fins a nou avís els equipaments següents: Pavelló Municipal d'Esports, Biblioteca Municipal i el Casal de Castelló.

També afegeixen que en el cas dels centres escolars, s'atendrà a allò que estableixi el Departament d'Educació, i que totes les entitats, associacions, col·lectius i privats que tenen previst organitzar activitats a la via pública o en edificis municipals, tinguin en compte aquesta situació i ajustin els seus preparatius valorant les probabilitats d'ajornaments o suspensions informant a l'ajuntament dels canvis.

Tanmateix, l'Ajuntament garanteix el funcionament dels serveis municipals, i en especial d'aquells que es consideren més essencials, com ara els erveis sociosanitaris municipals, la Policia Municipal, Protecció Civil, servei i subministrament d'aigua, neteja i residus, enllumenat públic, transport públic i atenció al públic.

Roses posposa el Març de Paraules i la jornada "Roses Mola"

Per la sevabanda, l'Ajuntament de Roses ha fet saber que també ajorna activitats fins a nou avís amb motiu de les mesures de prevenció i contenció marcades pel coronavirus.

Les activitats afectades són:

  • Programació del festival literari Març de Paraules
  • Jornada de participació Roses Mola (prevista per a demà divendres, al CAR de Roses)
  • Representació teatral "Solitudes" (prevista per dissabte al TMR). En aquest cas, les persones que ja havien adquirit la seva entrada poden posar-se en contacte amb el teatre per tramitar la devolució de l'import de la mateixa, o bé tramitar la reserva de la nova funció que es programi més endavant).