La Colla Castellera de Figueres i els Vailets de l'Empordà han seguit les recomanacions de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i han suspès els assajos i activitats de les pròximes setmanes.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha recomanat anul·laro ajornar l'activitat castellera des d'aquest dimecres i els propers dies, a l'espera de noves indicacions del Departament de Salut, amb qui asseguren que mantenen contacte permanent. Inicialment, l'ens havia decidit aquest dimarts al matí mantenir l'activitat, però va fer marxa enrere després de que el Departament d'Educació recomanés suspendre l'activitat amb nens. "La naturalesa de la nostra activitat no s'entén sense la canalla", han recollit en un comunicat.

Els Merlots han publicat a la seu compte de Twitter que suspenen els assajos i activitats socials d'aquesta setmana, tot i que esperaran les noves informacions i recomanacions de les institucions. Per la seva banda, els Vailets, tot i que van mantenir l'assaig d'ahir dimarts, han comunicat que divendres no hi haurà activitat. Sobre la taula hi ha la decisió d'anul·lar assajos i actuacions de, com a mínim, les properes dues setmanes.