L'Assemblea General de les Nacions Unides promou, des de 1993, el Dia Mundial de l'Aigua. Aquest any, es tractarà la relació de l'aigua i el canvi climàtic, i com ambdós temes es vinculen. L'adaptació als efectes del canvi climàtic amb un ús més eficient de l'aigua protegirà la salut i salvarà vides.

El Parc Natural dels Aiguamolls, el Centre Excursionista de Peralada i l'Ecomuseu Farinera han sumat esforços per promoure una activitat conjunta amb la voluntat de conscienciar la ciutadania que cal prendre mesures per fer front a la crisi de l'aigua a nivell mundial i a nivell més local, tothom hi té un paper a jugar.

El dia 22 de març a les 9.30h es farà una passejada amb BTT per la plana de l'Empordà, resseguint els recs, rius i rieres. L'activitat és gratuïta però cal reservar plaça al telf. 972 45 42 22 del Cortalet. La ruta serà circular d'uns 25 km. i el punt de trobada i retorn serà a les Escoles de Peralada. A l'arribar a l'Ecomuseu Farinera es farà una visita guiada a l'espai EmpordàNA'T i hi haurà un piscolabis.

El mateix diumenge, el museu, oferirà una matinal de portes obertes per tal que la gent descobreixi que l'aigua és al font d'energia de la fàbrica de farines. El rec del Molí és un canal d'aigua d'origen medieval que desvia l'aigua de la Muga al nucli de Vilanova de la Muga. En arribar a la Farinera, la turbina Francis de 1905 convertia la força de l'aigua en energia mecànica que feia funcionar tota la fàbrica.