Des que s'ha tancat l'aparcament del pati del Palau dels Comtes s'ha posat damunt la taula la possibilitat de restringir l'accés rodat al centre històric. Ara per ara, un dels problemes per poder retirar les places d'aparcament és la concessió de la zona blava, que finalitza l'1 de desembre d'aquest mateix any. Una opció que l'alcalde Salvi Güell reconeix que encara tenen uns mesos per reflexionar.

D'altra banda, i com explica el batlle a l'«Entrevista amb els lectors», el que s'està «intentant és que la gent vingui a viure al centre històric i s'obrin els comerços buits que hi ha» i treure aparcaments pròxims al nucli podria significar una dificultat per assolir aquest objectiu. A més, Güell es fixa en la necessitat dels veïnatge del centre històric que, periòdicament, veuen retallats els aparcaments.

Canvis en el mur d'accés al pati

D'altra banda, a l'obra actual, s'hi sumarà el projecte de modificació del mur de la porta d'accés al trànsit rodat al pati. Es tracta d'una obra complementària, amb la façana de la llar de Jubilats, que està en tràmit per a la subvenció de l'1,5% cultural del ministeri.