El concurs per al manteniment de Parc i Jardins públics de Figueres l'ha guanyat la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Serveis Integrals de Finques Urbanes, SL i Brócoli, SL. L'adjudicació es va fer pública a finals de l'any passat però, com va advertir el vicealcalde del govern, Pere Casellas, abans de posar-la en marxa, l'Ajuntament volia «repassar» les condicions per algunes «dificultats que presenten alguns elements del contracte», i evitar repetir la situació viscuda amb el concurs d'escombraries.

La publicació oficial de l'adjudicació mostra que el concurs tira endavant i la previsió és que entri en servei a partir de l'abril, com també va indicar en el passat ple l'alcaldessa Agnès Lladó. La UTE que ha obtingut la puntuació més alta oferirà el servei dos anys (prorrogables) per un cost de 4.610.757,17 euros (amb IVA), el que suposa uns 2,3 milions d'euros anuals, inclosos en el pressupost aprovat inicialment la setmana passada.

Fisersa Ecoserveis és l'empresa que s'està encarregant del servei des del 2001. El mes de febrer passat es va fer una nova pròrroga de dos mesos, per valor d'uns 352.043 euros, perquè pogués continuar treballant, davant la previsió de la nova contractació el segon trimestre de l'any.

El ple de Figueres ha debatut en diverses ocasions plantejar la municipalització del servei. De fet, aquesta licitació, aprovada amb l'anterior govern, es va presentar com un «contracte pont» abans de poder gestionar el manteniment de forma pública.

Espais verds

Segons el contracte, la superfície que es demana mantenir és de poc més d'un quilòmetre quadrat, la major part ocupada pels espais verds en equipaments, tant municipals com privats amb cessió d'ús.

L'objectiu dels treballs és el manteniment preventiu d'aquests i de la resta d'espais verds públics, per tal de garantir el correcte ús per part de la ciutadania i la seva funció natural, estètica i paisatgística dels espais no utilitzables.