Comerç Figueres Associació ha iniciat el procés de renovació de la seva Junta Directiva pels pròxims quatre anys. La selecció ha començat amb la tria d'una vintena de portaveus dels comerços de la ciutat, anomenats «Representants de Carrer». Aquest és el mecanisme que utilitza l'associació per optar a la presidència, que s'escollirà amb els vots dels associats en una Assemblea General el proper 23 de març. Comerç Figueres Associació estipula un mínim de quinze representants per diferents zones de la ciutat, i d'aquests en sortirà el nou equip directiu.

La representació dels comerciants per zones és similar a l'escollida l'any 2016, encara que hi ha zones que l'augmenten. És el cas de l'àrea de vianants i el nucli antic, que passa de tenir tres a vuit representants. A la Rambla, es redueix a una persona representant (hi havia dues fins ara) i, encara que la representació de «la resta de la ciutat», que engloba tots aquells carrers que no estan especificats, queda deserta respecte fa quatre anys, se suma una nova representació al segon tram del carrer Nou i una altra persona per la zona de les places Catalunya i del Gra i el seu entorn (carrers Esperança, Bellaire, Nuestra Señora Lourdes, Rutlla, Castelló, i Blanch).

L'augment de persones disposades a participar de forma activa en la representació del comerç figuerenc i com a possibles candidates per assumir la direcció de la major entitat comercial de la ciutat, Comerç Figueres Associació, dona a entendre que hi ha una demanda de canvi en les polítiques i accions que es volen fomentar des de l'entitat. Després d'una etapa en la qual el comerç ha patit les greus conseqüències de la crisi i ha debilitat el seu poder econòmic, s'inicia una de nova amb la qual es preveuen canvis.

L'equip de la nova junta directiva estarà format per quatre persones al capdavant de Presidència; Vicepresidència; Secretaria; i Tresoreria.

El termini per presentar les candidatures acaba divendres 13 de març i el resultat de les pròximes eleccions del dia 23 de març determinarà la persona que serà el President de l'associació.