L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys s'ha reunit, aquest dilluns 9 de març, amb responsables d'ADIF i amb la concessionària que gestiona el pàrquing de l'estació per traslladar-los la preocupació per la manca d'aparcament que en determinades hores i dies pateix l'estació de l'AVE de Figueres-Vilafant.

La reunió del passat dilluns, 9 de març, és fruit de diferents converses entre Vilafant i els responsables de la gestió del servei d'aparcament, que han traslladat a Cantenys la imminent ampliació de l'aparcament. Aquesta ampliació està prevista en dues fases. La primera d'elles, que es farà de forma imminent, serà una reestructuració de la zona i la demolició d'alguns elements arquitectònics, que sumarà 37 places d'aparcament addicionals a les 167 actuals.

Hi ha prevista, a mig termini, una segona fase d'ampliació en què ja s'adequarien terrenys propietat d'Adif situats entre el Torrent de les Avalls i la zona de vies i que pràcticament duplicaria la capacitat actual per encabir la demanda dels vehicles dels usuaris del tren.

Consol Cantenys també té previst reunir-se amb la presidència de Renfe, per abordar temes ja relacionats pròpiament amb el servei ferroviari com les freqüències, recuperar alguns dels trens desapareguts amb la posada en funcionament dels Euromeds o que els combois no s'aturin tan lluny un cop arribin a l'estació.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys considera que les reunions amb Renfe i Adif són importants i que es seguirà treballant per tal de treure el màxim profit de tenir una estació d'alta velocitat en un municipi de poc més de 5.000 habitants.