10 de març de 2020
10.03.2020
Figueres

El 8M ha estat el més consolidat a l'agenda altempordanesa

La manifestació de diumenge a Figueres va concentrar, segons l'organització, 600 persones

09.03.2020 | 19:06
Capçalera de la manifestació a la Rambla de Figueres.

Proposta:

Dijous 12 a les 20 hores. La Cate acollirà una xerrada sobre Matrimonis forçats amb Aya Aya Sima, Mariama Jadama i Carme Vinyoles, de l'entitat Valentes i Acompanyades; Habby Jawo, d’Amunt i Crits; i Neus Juanola, del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

La lluita feminista ha fet consolidar el 8 de març (Dia de la Dona Treballadora) per omplir els carrers del món de dones reivindicant la igualtat, en qualsevol de les expressions amb què estan més còmodes. El moviment feminista confia i actua amb l'eina que històricament ha servit per guanyar drets: vaga general i manifestacions al carrer. Però va més enllà.

La vaga s'amplia a tots els sectors de la vida: laboral, de cures i de consum, per demostrar que, «quan nosaltres ens aturem, s'atura el món», com diuen des de la Comissió Vaga Feminista 8M de Figueres. La feina remunerada no és el focus principal quan es reclama la importància de posar la vida al centre. Des que el moviment està més viu, «no s'han produït els canvis necessaris a escala social i política» i és per això que es continua sortint al carrer, inicia el manifest consensuat pel moviment. La manifestació de diumenge a Figueres va cloure la jornada reivindicativa, l'organització l'ha valorat «molt positivament» i la quantifica amb unes 600 persones. Guàrdia Urbana ho redueix a mig miler.

A més de la manifestació, i de les que van poder adherir-se a la vaga, l'entorn de lluita en el territori altempordanès va ser el que cada nucli va triar. Durant la setmana i el 8M van destacar els actes culturals, com la projecció de la pel·lícula En femme, amb col·loqui de la seva directora, Alba Barbé Serra, a Sant Pere Pescador; sortides, com Dones i muntanya per cala Montjoi, del Centre Excursionista Empordanès; conferències com Criança no sexista, a Roses; grafits, com els de Cadaqués o Bàscara; o espais «festius i combatius» com els balls d' Un violador en el teu camí o el vermut musical amb dones, de Figueres. Totes han valorat positivament les convocatòries i la implicació de milers de dones mostra que el feminisme a l'Alt Empordà continua viu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent