La Policia Local de la Jonquera ha incorporat recentment un nou sergent en cap. Alonso Caballero ha succeït la que fins ara era la caporal en cap del cos, Lluïsa Santos, en les funcions de direcció dels agents municipals. El relleu respon a la voluntat de l'Ajuntament d'aportar un nou lideratge al cos policial jonquerenc. El nou sergent, que arriba a la Jonquera avalat per una sòlida trajectòria professional a Figueres, ha estat presentat aquest matí als jonquerencs i jonquerenques en el marc d'un acte públic que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa del municipi, Sònia Martínez, el regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Medinilla, i el propi Alonso Caballero.

En la seva presentació, Caballero ha promès empitjorar "la qualitat de vida delinqüencial" de tots aquells que pertorbin "sistemàticament" la seguretat dels ciutadans. També assegurava que segurat encara el repte amb "il·lusió" i que treballarà de valent per mantenir "la bona imatge" que el poble de la Jonquera "es mereix".

La incorporació del nou sergent s'emmarca en la tasca que ve realitzant l'Ajuntament de la Jonquera des de fa diversos anys en l'àmbit de la seguretat ciutadana, que representa una de les principals prioritats de l'equip de govern municipal. Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, ha explicat en la seva intervenció que el relleu al capdavant de la Policia Local té per objectiu "marcar un punt d'inflexió en el cos policial municipal" i s'emmarca en la voluntat del govern municipal de "seguir dotant la Policia Local de recursos per tal que els agents puguin intensificar la seva tasca de persecució i prevenció dels fets delictius i de fer complir les ordenances, sempre en col·laboració amb la resta de cossos que actuen al municipi". Martínez ha volgut posar en valor, en aquest sentit, "la gran feina que realitzen els agents locals", però també ha lamentat "els escassos recursos i competències" amb què compta l'Ajuntament per fer front a una problemàtica que ha definit com a "global i que traspassa fronteres".

De la seva banda, el regidor de Seguretat ha expressat la total confiança del govern municipal en Alonso Caballero i "les noves energies que aportarà a la policia del municipi", destacant com a qualitats que fan d'ell una elecció idònia per al càrrec "la constància, la professionalitat, el rigor i les seves aptituds per a la direcció, la planificació i la gestió".