La plaça central del Parc Bosc ja porta el nom d'Isabel-Clara Simó. Aquest diumenge, 8 de març, sota un sol radiant i enmig del pulmó verd de Figueres, s'ha oficialitzat que aquest espai estigui dedicat a l'escriptora valenciana, que va exercir de professora a l'Institut Ramon Muntaner, i que va donar a llum els seus fills, Cristina i Xavier, en aquesta ciutat.

Mercè Cuartiella, Lourdes Torner i Glòria Costa han glosat fragments de textos d'Isabel-Clara Simó durant l'acte, que s'ha emmarcat en la programació del Dia Internacional de les Dones. L'alcaldessa, Agnès Lladó, ha destacat que la Plaça Isabel-Clara Simó «feminitza encara més el nomenclàtor municipal». Agnès Lladó ha reivindicat el paper de les dones i la importància que la ciutat tingui una mirada femenina en tot.

La Colla Castellera de Figueres Els Merlots ha fet un pilar de dones per cloure l'acte.

Isabel-Clara Simó, sens dubte, va deixar una petjada a Figueres i d'aquí neix la voluntat de dedicar-li un espai com a homenatge. Va col·laborar amb la popular revista Canigó i al llarg dels anys va estar present en nombroses activitats culturals que s'han celebrat a la ciutat. Va ser una de les figures més populars de la literatura actual en català. Isabel-Clara Simó va morir el 13 de gener passat, a l'edat de 76 anys.