L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, considera que la mesura de desmantellar les barbacoes de l'àrea d'esbarjo i picnic del Mas Ventós, al seu terme municipal, no és encertada. Cervera lamenta que, malgrat les converses mantingudes, des del Parc Natural de Cap de Creus s'hagi decidit que les barbacoes havien de quedar fora d'ús. Aquest espai es troba a la carena de la serra de Rodes.

«Ha estat una decisió del Parc per rebaixar la pressió de l'indret, on es concentrava molta gent els caps de setmana de bon temps i on es generaven molts residus», ha comentat l'alcalde, que, després de valorar amb els seus companys de govern aquesta mesura, ha conclòs: «Nosaltres, des de l'Ajuntament, veiem que el risc de foc forestal pot ser més elevat, perquè ara hi havia un lloc que concentrava l'activitat, i després de molts anys s'havia demostrat que el risc d'incendi quedava pràcticament minimitzat del tot en aquest indret».

Josep Maria Cervera assegura que, des del consistori, temen que la gent que acostuma a fer picnic a l'espai de Mas Ventós hi continuarà anant, i que, si fan foc a fora de les barbacoes, s'incrementarà el risc d'incendis. «També hi ha la possibilitat que la gent s'escampi per altres indrets generant nous focus d'escombraries i de risc d'incendi», alerta l'alcalde.

El Parc Natural de Cap de Creus ha comunicat, aquest mateix març, que les barbacoes de la zona d'esbarjo del Mas Ventós han quedat definitivament fora d'ús. Tot i així, hi continua havent la zona de pícnic amb taules i cadires, però les barbacoes s'han desmantellat i s'ha advertit que queda totalment prohibit fer foc a la zona.