Els Premis 8 de Març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere, en l'edició del 2020, ja tenen guanyadores i guanyadors. El guardó, que concedeix la ciutat de Figueres, vol ser un homenatge a la figura de Maria Rosa Ymbert pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones. La convocatòria està dirigida a l'alumnat de tercer i quart d'ESO dels instituts de Figueres i de tota la comarca.

Relacionades

Hi ha dues categories per participar: la plàstica i la literària. L'objectiu és que els joves expressin i plasmin de manera creativa a través d'un dibuix, fotografia o escrit literari sobre la igualtat entre homes i dones.

En total s'han presentat 12 propostes en categoria literària i 9 propostes en categoria plàstica.

L'acte, que s'ha celebrat aquest divendres, 6 de març, a l'Ajuntament de Figueres, ha comptat amb la participació Cristina Vila, sociòloga, tècnica d'igualtat i autora del projecte "Canvia el conte", per denunciar la normalització del masclisme.

Els treballs guanyadors han estat:

Els treballs guanyadors han estat:CATEGORIA LITERÀRIA

  • Primer premi: Roba neta. Júlia Quintana Tarradas (Institut Alexandre Deulofeu)
  • Segon premi: Aunque sean de oro, las cadenas son cadenas. Rania Ben Jilali Badih (INS Ramon Muntaner)
  • Tercer premi: Poder utòpic. Pep Güell Rigall (Institut de Vilafant)

CATEGORIA PLÀSTICA

  • Primer premi: Atrapada. Lizzy Contreras (INS Cap Norfeu de Roses)
  • Segon premi: Jugar no té gènere. Ènia Batlle Jacomet (INS Cendrassos)
  • Tercer premi: Dibuix sense títol. Cèlia Prats Bartolomé (INS Castelló d'Empúries)

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "una de les apostes i prioritats del Govern és la igualtat i aquest premi és una bona manera perquè els adolescents prenguin consciència de la igualtat de gènere i alhora fer un homenatge a la Maria Rosa Ymbert pel seu compromís i la seva tasca per a la igualtat".