Ahir al vespre va tenir lloc a l'Ajuntament de Roses l'acte de lliurament dels "Passaports Ruta de les Tapes 2020", als 5 guanyadors del concurs de la Ruta celebrat l'any passat. Cada passaport permetrà al seu titular degustar gratuïtament les creacions dels restauradors rosincs durant la Ruta de les Tapes de Roses 2020, que enguany se celebrarà del 20 al 29 de març, i que comptarà amb la participació de 92 establiments de la població i 16 cellers de la DO Empordà.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, van ser ahir els encarregats de lliurar aquests suculents passaports a les 5 persones guanyadores del concurs celebrat en la passada edició de la Ruta de les tapes. A més, els agraciats han pogut també gaudir d'altres regals al llarg de l'any, com lots de vins, visites a cellers, tast i degustacions.

El passaport de la Ruta de les Tapes emula el format d'un passaport normal, amb un primer apartat destinat a la fotografia i dades personals del titular, mentre que les pàgines següents es destinen als requadres numerats (un per cadascuna de les 92 tapes que s'oferiran en la Ruta d'enguany), on els responsables de cada establiment estamparan el seu segell en el moment de servir la degustació.

Per participar en el concurs, que enguany tornarà a realitzar-se tot i que presentarà novetats que seran informades properament, el públic assistent compta amb una butlleta amb nou caselles, on cada bar i restaurant que serveix una tapa estampa el seu segell. Les persones que aconsegueixen els nou segells i voten la seva tapa favorita, entren a participar en el concurs.

En el concurs a Millor Tapa de l'edició 2019, van resultar guanyadores la tapa "Paella de patata trufada, ceps, rovell d'ou, foie i salsa de rostit de carn" del restaurant Gozos Mundanos (vot popular), mentre que el restaurant Salmarina, amb la seva creació "Sarandonga, un arroz con bacalao", va aconseguir el premi del jurat.

Per a la resta de comensals de la Ruta de les Tapes, el preu es manté en 3€ (tapa + vi DO Empordà).