El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha canviat els responsables polítics de l'Àrea de Medi Ambient. Fins ara, l'alcalde del Port de la Selva i president de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Cervera, havia assumit Medi Ambient i Gestió de Residus, Sostenibilitat i Canvi Climàtic i Protecció Civil. Amb la seva renúncia al Consell Comarcal per encarar la nova etapa de senador pel grup Junts per Catalunya, Sònia Martínez, presidenta de l'ens comarcal, ha designat els consellers Agustí Badosa i Anna Palet per a assumir les diverses temàtiques que havia gestionat fins ara Cervera.

D'una banda, Agustí Badosa, alcalde de Sant Pere Pescador, amplia el seu cartipàs. Al càrrec de conseller delegat de Turisme hi suma ara el de Sostenibilitat, Canvi Climàtic i Protecció Civil. «Mantinc l'Àrea de Turisme, que té relació amb el canvi climàtic, i ens repartim l'Àrea amb l'Anna Palet. Estic molt content de treballar amb ella, ja que segurament tindrà una sensibilitat diferent amb un tema que serà un repte de futur». Pel que fa a la manca de serveis de protecció civil comarcal, que van ser qüestionats després del temporal Gloria, Badosa confia que «amb la tècnica podrem donar aquesta resposta».

D'altra banda, per primera vegada, la gestió de residus a la comarca està liderada per una consellera. Anna Palet, alcaldessa de Vilanant, assumeix el vessant polític de Medi Ambient i Gestió de Residus. La nova consellera delegada confessa que «és un immens privilegi poder treballar per la comarca que més estimes i en una àrea que considero molt atractiva. Ens trobem en una comarca amb 68 municipis i tots ells amb particularitats molt diferents; des de l'àrea, hem de trepitjar territori, treballar des d'aquesta complexitat». Palet assumeix ser consellera delegada per primera vegada, i ho serà d'una àrea que es troba enmig de grans reptes. D'una banda, la redacció del Pla estratègic de gestió de residus de la comarca. «Estem treballant per arribar a un consens de recollida de residus que permeti assolir els objectius de reciclatge i a l'hora sigui efectiu». Palet diu que «a poc a poc estem conscienciant la població de la importància de gestionar cor­rectament els residus. Som conscients que ens queda molta feina per fer, però també des que soc dins l'àrea m'adono de com des de tots els consistoris estan treballant fermament per aconseguir els objectius». L'altre gran repte que la consellera té present és «la construcció del centre de protecció i adopció d'animals de companyia».