L'Àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses ha iniciat aquesta setmana una nova edició de l'activitat Aula d'Estudi, proposta inclosa en el Pla Educatiu d'Entorn de Roses i que compta amb la col·laboració dels tres instituts de la població. Gràcies a aquest projecte, un total de 12 alumnes de 4t d'ESO rebran suport escolar fins als exàmens de juny.

L'Aula d'Estudi és un taller d'estudi assistit, realitzat fora de l'horari lectiu, dirigit a un total de 12 alumnes de 4t curs d'ESO que necessiten un suport escolar per reforçar l'aprenentatge de les matèries instrumentals, com ara català, castellà, anglès i matemàtiques. L'objectiu és oferir el reforç de continguts necessari per superar amb èxit l'etapa d'educació secundària obligatòria. Els alumnes que hi participen són seleccionats pels propis instituts de Roses (Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà).

L'activitat es duu a terme des de fa tres anys, tot i que inicialment els tallers es realitzaven a l'estiu com a preparació per als exàmens de setembre. Ara, amb l'eliminació de les proves de setembre, s'ha programat l'activitat durant el curs escolar. El regidor d'Ensenyament, Marc Danés, valora molt positivament l'activitat i l'experiència de les edicions realitzades fins ara i destaca "valoro especialment el suport que reben aquests joves que, malgrat les dificultats, lluiten i s'esforcen per adquirir els coneixements bàsics de llengua i matemàtiques per tal de millorar en la seva formació. Estic convençut que els resultats seran positius i que aprovaran el 4t d'ESO".