L'Ajuntament de Llançà ha decidit regular oficialment els alimentadors de gats de carrer atorgant-los un carnet identificatiu. Aquest sistema permetrà, per una banda, assegurar-se que els animals reben menjar adequat i de qualitat i, per altra, evitar que les persones que els donen menjar se sentin increpades ja que estaran actuant amb el permís del consistori. En el tret de sortida d'aquesta iniciativa, l'Ajuntament ja té previst entregar carnets a, com a mínim, una vintena de persones.

Aquest projecte de la regidoria de Benestar Animal, encapçalada per Núria Escarpanter, s'ha creat conjuntament amb l'Associació "Amics dels Animals de Llançà", una agrupació local formada per una quinzena de voluntaris que vetlla pel benestar dels gats urbans.

Aquesta iniciativa està emmarada en un projecte municipal que es focalitza en potenciar el control i la gestió de colònies de gats urbans del poble. "Teníem moltes ganes de crear aquesta nova regidoria, i fer iniciatives en aquest àmbit per regular unes accions ja estaven en marxa", assegura Escarpanter.

Segons explica la regidora, els primers passos van consistir en localitzar les colònies, que són quinze, repartides en diferents punts del municipi. El segon pas, que s'executa en aquests propers dies, es basa en posar caixes pel menjar i el beure dels animals, per tal que quedi un entorn net, endreçat i polit.

El consistori explica que totes les persones interessades a fer-se amb un carnet d'aquestes característiques poden acudir a l'Ajuntament per demanar-lo. Una vegada el seu perfil sigui acceptat, en coordinació amb l'associació local, es podrà gaudir del carnet.