L'Ajuntament de Castelló ha encarregat un estudi sobre la situació comercial del nucli arran de les reunions periòdiques que manté la regidora de Promoció Econòmica, Helena Solana, amb l'associació de comerciants i empresaris del municipi per valorar l'estat actual i començar a crear mesures per revertir la situació a escala comercial.

Solana avança que «hem detectat que cal fer un seguit de millores perquè el nostre poble sigui més atractiu, no només per al visitant, sinó també per al resident».

Ara, l'objectiu és que el ciutadà es quedi a comprar al nucli, i això afavoreixi el manteniment i obertura de nous establiments «És un repte difícil, per això a part dels ajuts a comerços, per a nous i per a ja establerts, i de les campanyes de promoció engegades amb l'associació, cal també incidir amb altres aspectes que van més enllà de la promoció del municipi». Per això, s'ha optat per encarregar un estudi a una consultoria externa, que realitzarà una diagnosi de la situació real «i com podem aconseguir els objectius a través d'un pla d'accions». La regidora admet que, «perquè això funcioni, ens cal la implicació de tot el teixit comercial i empresarial».

Carla Güibas, presidenta de l'associació, confessa que, «si fos molt fàcil, ja estaria fet. Hem de treballar per les mesures adequades perquè aconseguim afavorir el comerç local de proximitat. Un poble és viu quan la gent, que hi viu, n'és partícip».