03 de març de 2020
03.03.2020
L'Escala

El ple de l'Escala aprova el nou Pla Local de Joventut

Segons ERC, el document no contempla els joves d'entre 20 i 30 anys

02.03.2020 | 19:41
Creen el nou Pla Local de Joventut de l'Escala

L'Escala ha aprovat el Pla Local de Joventut (PLJ) 2020-23 amb vuit objectius: Garantir igualtat d'oportunitats dels joves en situació de risc social; Fomentar una vida lliure de violència i vandalisme; Fomentar les TIC per a la difusió; Facilitar l'accés de joves al món laboral i a l'educació postobligatòria; Crear un programa anual de Salut Juvenil; Tenir una oferta lúdica i cultural que s'adeqüi als interessos i necessitats dels joves; Fomentar la creació un d'esplai o cau; Promoure la igualtat de gènere i sensibilitzar sobre les desigualtats, totes elles justificades amb mesures que es traduiran en accions concretes – cursos, tallers, projectes, etc.

Marc Frigola, regidor de Joventut, explica que «en els últims quatre anys hem organitzat accions en funció de les mancances exposades al PLJ i, també, les que anaven sorgint, tant en format propostes com en taules de treball amb agents de socialització municipals que procuraven pel benestar dels joves». Entre elles, n'ha destacat l'Espai Jove, el Campus Juvenil, les accions compartides amb altres municipis i l'Oficina Jove de l'Alt Empordà, un Projecte socioeducatiu entre serveis socials i educació i el servei d'orientació laboral i formatiu.

A proposta d'ERC

El nou PLJ conté, a proposta d'ERC, i després de consultar-ho a la Direcció General de Joventut, les fitxes tècniques amb indicadors per a poder avaluar les accions. Per a ERC l'Escala, aquest pla havia nascut coix «sense dades objectives ni anàlisis d'anteriors accions», i, a més, «no hi havien inclòs la Direcció General de Joventut, de la qual es pot obtenir recursos per a la gestió de diferents aspectes». D'altra banda, els republicans consideren que «se centra en joves d'entre 12 i 20 anys, abandonant els de 20 a 30 anys, i està massa encarat a l'oci. Per exemple, manquen temes d'accés a l'habitatge, que són problemes estructurals en el municipi».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent