Divendres es va fer el relleu oficial d'alguns membres de la Junta del Centre Esportiu i Recreatiu de l'Escala. El canvi ja es va votar a l'Assemblea de l'any anterior, de manera que, la fins ara presidenta, Mercè Rueda, i l'actual president, Raül Centeno, han pogut treballar de costat durant tot l'any per a fer un traspàs que, segons Mercè Rueda, «es coordina molt bé amb les diferents seccions del centre» i assegura que «mantindrà la continuïtat». Raül Centeno és de Platja d'Aro i viu a l'Escala. L'expresidenta confessa que «costa trobar gent de l'Escala que vulgui portar el CER».

Mitja vida al CER

Després de més de 31 anys, la Mercè abandona la junta del CER per què diu que «ja toca plegar». El CER «no ha canviat gaire», però sí que ha passat de tenir 7 seccions a tenir-ne 14. O de tenir un bar mig amagat a la planta superior, a situar-lo a la planta baixa amb accés per a tothom.«La sort del CER és que tots treballem de manera voluntària». La Mercè va entrar a la primera Junta en el càrrec de secretària, que va ocupar durant més de 15 anys, 5 anys més de vicepresidenta i 10 de presidenta. Recorda que «quan vaig començar no tenia la meva filla, i ella ja té 30 anys!». Un dels motius per deixar la junta del CER és dedicar-se a la seva família «Ara soc àvia, i el meu net de nou mesos viu a Girona. Els caps de setmana, amb 14 seccions que té el CER, sempre tens alguna activitat i em trobo que cada cap de setmana el tinc ocupat. Faig massa viatges». Reconeix, però, que el CER «ha sigut una part molt important de la meva vida, al setembre hauria fet trenta-dos anys dins la Junta. Hi he dedicat moltes hores».

També li ha portat moltes alegries. Fent memòria explica que els moments més importants «els he viscut amb la secció de tenis taula. Recordo com vaig viure, des de l'Escala, la fase d'ascens al 92 a la màxima categoria d'Espanya, i com, la darrera vegada que van pujar a la màxima categoria, jo ja era presidenta i vaig anar a Saragossa. És molt emocionant perquè ho vius de primera mà, estàs amb els jugadors i participes de la festa».

Un dels records que guarda la Mercè és la visita de Pasqual Maragall l'any 1992, quan encara era alcalde. «Recordo la visita de Pasqual Maragall que va venir a veure com entrenàvem a tenis taula, i va jugar una estoneta amb nosaltres». Abans d'acabar, la Mercè puntualitza que «pleguem, però ajudarem quan faci falta».